NOWE MIEJSCA: Charlotte Menora na placu Grzybowskim to kolejna restauracja pod marką Charlotte. Tym razem poza pieczywem miejsce ma w menu pozycje kuchni żydowskiej. Znany z Małej Polany Smaków przy Belwederskiej Andrzej Polan otworzył swój sklep Polana Smaków na Woli. Artyści od Kuchni to nowe miejsce z kuchnią polską na osiedlu Artystyczny Żoliborz. Kolejka cukierków z kolei to bistro stworzone z myślą o organizacji imprez okolicznościowych. Na Powiślu powstał Targ Mięsny Browarna z polską sezonowaną wołowiną.

WYDARZENIA: Porchetta w Cucina Popolare – już w najbliższy piątek i sobotę Cucina Popolare zaserwuje swoim gościom porchettę z warzywami i pieczonymi ziemniakami. Z okazji premiery szóstej edycji programu TopChef przypomnieliśmy Wam pełną listę Restauracji z Top Chefami w Warszawie. W niedzielę w klubie Medyka odbywał się Wege Bazar – Superfood. W Sobotę Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zapraszało na spotkanie Współczesny Izrael od kuchni – gościem był Gil Hovav.

CIEKAWE MIEJSCA: Na Noakowskiego działa od listopada Król Ziemniak z ofertą dań ziemniaczanych, szczególnie ziemniaków z pieca.

FOODIE W PODRÓŻY: Foodie w podróży zabrało Wam na wycieczkę do Wrocławia i nowej restauracji Mama Manoush przy Świdnickiej.

 Foodie_Week_Charlotte_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl zjadła szybką rybkę w kapeluszu w Ę Rybę przy Rondzie ONZ, odwiedziła też nowego przedstawiciela gastronomii muranowskiej – Wino & Friends

Taste Away wyznali, że Soja Sushi ma szansę stać się ich ulubioną opcją lunchową. Polecali też dwa miejsca na mule w Warszawie.

Good Place Warsaw stwierdzili, że The Cool Cat dobrze sobie radzi w kategorii przekąskowej.

Little Hungry Lady zjadła śniadanie w Rozbrat 20 Bakery and Wine Corner, na wynos zamówiła wegańskie BIOWAY

Strefa Konsumenta penetrowała Grochów. Opisali okienko z obiadami Grochowianka w obskurnej bramie oraz Bistro na Świeżo kilkadziesiąt metrów dalej.

Nakarmiona Starecka polecała Małą Polanę Smaków na sernik na słono i skreia.