NOWE MIEJSCA: Gorący Pies to nowa amerykańska restauracja w Miasteczku Wilanów. Na Żoliborzu niedaleko placu Inwalidów działa niewielka restauracja z tajską kuchnią My Thai. Na Pradze Południe na śniadania i lunche można wpaść do Bistro na świeżo, a na Pradze Północ powstała dobrze ukryta klubokawiarnia Wyspa. Naleśnikarnia Lalka została otwarta niedawno na Nowym Mieście. W centrum Mordoru na Domaniewskiej od samego rana aż do popołudnia korpo-orków ugości Blender.  Na Ursynowie żeberka, burgery  i golonkę możemy zjeść w Fan & Fun.

WYDARZENIA: W ostatni weekend można było zjeść Porchettę w Cucina Popolare a dzisiaj z okazji trzecich urodzin Mąka i Woda zaprasza na specjalne urodzinowe menu przygotowane przez zaprzyjaźnionych szefów kuchni.

ZAMKNIĘCIA: W Miasteczku Wilanów niedługo po otwarciu zamknęła się włoska restauracja Fabbrica, a w Śródmieściu po ponad dwóch latach działania zakończyło działalność wegańskie W Gruncie Rzeczy.

Warsaw foodie week

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog odwiedziła Shoku na Karolkowej – nie doznała totalnego szoku ale było OK.

Restaurantica doceniła przyznanie Senses gwiazdki Michelin, na jej stronie znajdziecie pełną listę restauracji warszawskich z najnowszej edycji przewodnika Michelin. W weekend przeszła na drugą stronę lustra (i drugą stronę rzeki) do Konsulatu Praettigau na warszawskiej Pradze.

Krytyka Kulinarna również była pełna uznania dla drugiej gwiazdki Michelina w Polsce!

Little Hungry Lady po trzech latach wróciła do picia kawy i przygotowała zestawienie warszawskich lokali z kawą parzoną alternatywnymi metodami

Good Place Warsaw zawitał do Domu Polskiego i uznał, że to elegancka alternatywa dla przestarzałych, sztywnych białoobrusowych restauracji z kuchnią polską.