Bavette to nowy sklep rzeźniczy, który został otwarty w drugiej połowie marca w apartamentowcu przy ulicy Burakowskiej (ok. trzysta metrów od znanej winiarni Mielżyński). Nazwa sklepu pochodzi od elementu łaty wołowej, który w Warszawie został spopularyzowany przez restaurację Butchery & Wine. W sklepie kupimy mięso jagnięce, wieprzowe, drób, cielęcinę i wołowinę. Mięso i wędliny są pozyskiwane bezpośrednio od hodowców i producentów. Można zaopatrzyć się tu w wołowinę – również sezonowaną – pochodzącą z takich ras jak np. Hereford, Siementaler, Salers, Limousine. Do wyboru jest m.in. polędwica, antrykot, rostbef, ribeye, tomahawk steak, T-bone…

bavette-20160410

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Burakowska 16, Warszawa

Godziny otwarcia:
pon. – piąt.: 10:00 – 20:00,
sob.: 10:00 – 16:00

Strona internetowa: Facebook

Dzielnica: Wola