Burgery & Whiskey, czyli 7 Twarzy Burgera

Foodie Z 6 kwietnia 2016

Food pairing burgerów z whiskey jest tematem nowej oferty „Jack & Burger” w pięciu barach sieci hoteli Starwood. Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie, przygotował specjalne menu „7 Twarzy Burgera” zainspirowane smakami z różnych stron świata. W menu mamy trzy klasyczne pozycje, bazujące na najlepszej wołowinie Angus czy polskiej wołowinie sezonowanej. Propozycją inspirowaną Azją jest burger z plastrami chrupiącej kaczki z orientalnym sosem śliwkowym. Jest również ukłon w stronę wegan i wegetarian – burger z kaszy jaglanej z ziarnami konopi i musem z kasztanami oraz burger z tofu w orientalnej panierce. Zwieńczeniem menu jest burger Dark Night, gdzie tuńczyk marynowany w whiskey Jack Daniel’s został umieszczony w ciemnej bułce z inkaustem kałamarnicy. Oferta „Jack & Burger” obowiązuje do 29 maja.

material_starwoods_hotels

Źródło zdjęcia: materiały przesłane przez SPG Polska

 

KIEDY: 4 kwietnia – 29 maja 2016

GDZIE:
→  SomePlace Else w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie i Poznaniu
→  JP’s Bar w hotelu Westin w Warszawie,
→  Bar Kolumnowy w hotelu Bristol w Warszawie.

CENY: burgery 30 – 69 zł

STRONA INTERNETOWA: http://www.spgpolska.pl/pl/news-post/jack-and-burger

 

Tekst powstał we współpracy z siecią hoteli Starwoods