NOWE MIEJSCA: Inspirowana amerykańskim cukiernictwem Cukiernia Miodowa zadebiutowała w środę w Pałacu Prymasowskim. Oferuje unikatowe na polskim rynku deserowe menu degustacyjne. Nowy sklep rzeźniczy Bavette otworzył się niedawno przy Burakowskiej, niedaleko winiarni Mielżyński. Manoush to nowa restauracja na Jasnej, szefem kuchni jest tutaj Michał Jarosz. Na Powiślu otworzyły się Bułki z półki – miejsce z pieczywem w roli głównej.

CIEKAWE MIEJSCE: Grupa praskich artystów oraz szwajcarski performer Rudolf Steiner, okrzyknięty konsulem od września zeszłego roku prowadzi Konsulat Praettigau

OTWARCIE WKRÓTCE: Wiemy gdzie będzie się mieściła nowa restauracja Josepha Seeletso Joseph’s Bistro & Wine otworzy się wkrótce przy Inflanckiej. Z kolei Grupa Warszawa – znana do tej pory m.in. z Syreniego Śpiewu otwiera w tym tygodniu azjatycki Fokim na Kruczej.

ZAMKNIĘCIA: Nie obyło się bez zamknięć. Tym razem pożegnaliśmy Strudel Factory w Alejach Jerozolimskich.

WYDARZENIA: Sporo się dzieje! Food pairing burgerów z whiskey jest tematem nowej oferty Burgery & Whiskey, czyli 7 Twarzy Burgera w pięciu barach sieci hoteli Starwood. W czwartek i piątek odbywało się Pasta Live Cooking w Cucina Popolare z włoskim szefem Daniele Zucaro. Przez cały kwiecień i majowy weekend grecka Taverna Patris zaprasza na festiwal dań mięsnych Meat The Greek

 Foodie Week Kwiecien

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog.pl poczuła gastro-wiosnę w nowym Manoush na Jasnej

Madame Edith odwiedziła poświęcone bajglom i nie tylko Bagels & Friends

Taste Away przeżyli zachwyt miesiąca w Gaumarjos w Piasecznie, trafili też do niepozornego I Monelli na Ursynowie.

Good Place Warsaw udał się do Skamiejki na Pradze