Foodie Week: Palmier, Fokim, Healthy as Hell

Foodie F 25 kwietnia 2016

NOWE MIEJSCA: Na Kruczej powstało nowe miejsce Grupy Warszawa – azjatycki Fokim. Koszykowa ma nową mroczną w klimacie kawiarnię z kuchnią wegetariańską i wegańską Healthy as Hell. Żurawia z kolei wzbogaciła się o nowe designerskie miejsce z francuską kuchnią Palmier. Piekarnia i cukiernia Baba & Spółka otworzyła swoją drugą lokalizację na Mokotowie. Natomiast na Pięknej powstało Witaly – w stu procentach włoskie miejsce. A na Hożej Bez ości – bar specjalizujący się w kanapkach z rybą, inspirowany popularnymi rybnymi przekąskami z północnych Niemiec.

OTWARCIE WKRÓTCE: Swój drugi lokal, tym razem na Starym Żoliborzu, otworzy wkrótce tajskie Thaisty. Jeden z najlepszych sushi barów w Warszawie WABU wkrótce pojawi się w nowej lokalizacji – przy placu Europejskim

WYDARZENIA: W weekend odbywały się Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016. W sobotę natomiast Mielżyński Burakowska zapraszał na III edycję Street Food Street Wines

 Foodie_Week_Palmier_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl ogłosiła przebój tej wiosny – Dyletantów na Powiślu. Zabrała swoich czytelników też do Budapesztu do Bock Bisztro.

Froblog odkryła pierwsze neo bistro w Warszawie – Pop Up Ferment na Rozbrat 20

Nakarmiona Starecka podziwiała „chudych, brodatych, ale ujmująco uśmiechniętych sushi masterów” i jedzenie w Youmiko Vegan Sushi