Kolacja na 4 ręce Germán Martitegui (TEGUI) i Martin Gimenez Castro (SALTO)

Foodie F 11 kwietnia 2016

Wielka gwiazda gastronomii z Ameryki Południowej odwiedzi Polskę w najbliższy weekend. Germán Martitegui, właściciel i szef kuchni restauracji TEGUI (siódmej najlepszej restauracji Ameryki Południowej wg rankingu 50 Best by S. Pellegrino 2015), juror argentyńskiego MasterChefa, będzie gotował wraz Martinem Gimenezem Castro w restauracji SALTO. Dwaj Argentyńczycy zapraszają na kolację przygotowywaną na cztery ręce w sobotę 16. kwietnia. Inspirowane Argentyną 8-daniowe menu degustacyjne wraz ze specjalnie dobranymi winami kosztuje 440zł za osobę. Kolacja potrwa ok. 2,5 godziny. Można zacząć o 16:00-17:00 lub 19:00-20:00. Zjemy m.in. gołębia, sarnę, morszczuka, policzki wołowe, a także dekonstrukcję szarlotki i białe truskawki. Do kolacji zostaną podane wina z Winnicy Catena Zapata (Argentyna, Mendoza), a także wódka i koniak.

Salto and Tegui Chefs (640x453)

GDZIE: SALTO, ul. Wilcza 73, Warszawa

KIEDY: Sobota 16. Kwietnia, start 16:00-17:00 lub 19:00 – 20:00

CENA: 440zł / osoba

REZERWACJE: tel. 22 58 48 771