Widzieliście kiedyś jak się przygotowuje Spaghetti alla chitarra? To włoski makaron, który powstaje poprzez pocięcie rozwałkowanego ciasta przy pomocy strun podobnych do gitarowych. Będzie można to zobaczyć na żywo już w najbliższy czwartek i piątek. Włoska restauracja Cucina Popolare zaprasza na cooking show z makaronami w roli głównej. Goście będą mogli podziwiać oryginalne akcesoria i technikę włoskiego mistrza makaronów Daniele Zucaro z Apulii, który od 20 lat pasjonuje się makaronami. Na ogromnej stolnicy ustawionej w restauracji mistrz Daniele będzie przez kilka godzin gniótł, kroił i lepił pasty których efektem będzie Spaghetti alla chitarra z szynka parmeńską i pomidorami (28zł), Farfalle bicolore z ragu (24zł), Tagliatelle nero di sepia z muszlami Św. Jakuba i pesto (34zł), Papardelle z kaczką (28zł), Papardelle z borowikami (30zł), Ravioli, z ricottą i szpinakiem (26zł), Ravioli z jagnięciną w aromacie truflowym (28zł), Ravioli del plin z cielęciną w maśle i z szałwią (28zł), Scialiatelli z miecznikiem w sosie neapolitańskim (28zł). Rezerwacja wskazana!

foto_19 (640x427)

Zdjęcie: Materiały Cucina Popolare

GDZIE: Cucina Popolare, ul. Piękna 56 (między Poznańską a Koszykową), Warszawa

KIEDY: Czwartek 7 kwietnia 12:00-22:00, Piątek 8 kwietnia 12:00 – 22:00

REZERWACJE: +48 500 869 349

STRONA INTERNETOWA: Facebook Event

Tekst sponsorowany