Cucina Popolare

ul. Piękna 56Śródmieście, Warszawa
tel: 500 869 349

pizzeria, restauracja

Więcej szczegółów:

Pasta Live Cooking w Cucina Popolare

Foodie F 5 kwietnia 2016

Widzieliście kiedyś jak się przygotowuje Spaghetti alla chitarra? To włoski makaron, który powstaje poprzez pocięcie rozwałkowanego ciasta przy pomocy strun podobnych do gitarowych. Będzie można to zobaczyć na żywo już w najbliższy czwartek i piątek. Włoska restauracja Cucina Popolare zaprasza na cooking show z makaronami w roli głównej. Goście będą mogli podziwiać oryginalne akcesoria i technikę włoskiego mistrza makaronów Daniele Zucaro z Apulii, który od 20 lat pasjonuje się makaronami. Na ogromnej stolnicy ustawionej w restauracji mistrz Daniele będzie przez kilka godzin gniótł, kroił i lepił pasty których efektem będzie Spaghetti alla chitarra z szynka parmeńską i pomidorami (28zł), Farfalle bicolore z ragu (24zł), Tagliatelle nero di sepia z muszlami Św. Jakuba i pesto (34zł), Papardelle z kaczką (28zł), Papardelle z borowikami (30zł), Ravioli, z ricottą i szpinakiem (26zł), Ravioli z jagnięciną w aromacie truflowym (28zł), Ravioli del plin z cielęciną w maśle i z szałwią (28zł), Scialiatelli z miecznikiem w sosie neapolitańskim (28zł). Rezerwacja wskazana!

foto_19 (640x427)

Zdjęcie: Materiały Cucina Popolare

GDZIE: Cucina Popolare, ul. Piękna 56 (między Poznańską a Koszykową), Warszawa

KIEDY: Czwartek 7 kwietnia 12:00-22:00, Piątek 8 kwietnia 12:00 – 22:00

REZERWACJE: +48 500 869 349

STRONA INTERNETOWA: Facebook Event

Tekst sponsorowany