Regionalia – Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych – odbędą się w dniach 22 – 24 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska. Na Targach odwiedzający będą mogli zobaczyć i spróbować produktów tradycyjnych i regionalnych z Polski oraz różnych stron świata. Około 200 wystawców będzie oferować żywność ekologiczną i organiczną, miody, sery, wędliny, najróżniejsze wyroby mleczarskie, wina, nalewki i piwa z browarów regionalnych. Oprócz żywności będą prezentowane również wyroby rzemieślnicze, kosmetyki naturalne i rękodzieło. Odbędą się również wykłady i warsztaty, których uczestnicy będą mogli pozyskać wiedzę o certyfikowanej żywności, greckich ziołach, kawie, herbacie, yerba mate. Będzie można skorzystać także z bezpłatnych porad warszawskich dietetyków.

W piątek 22 kwietnia odbędzie się konkurs na Najlepszy Produkt Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016. Zwycięzcy zostanie wręczona nagrodę główna – Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Dodatkowo w czterech kategoriach – Skarby Natury (produkty spożywcze), Promile i procenty, Natura i Uroda oraz Rękodzieło – zostaną przyznane Złote Medale Targów Regionalia 2016.

Równolegle w Centrum Targowo-Kongresowym będą odbywały się Targi Turystyki i Wypoczynku Lato.

Wstęp na Targi jest bezpłatny

regionalia_2016_wf2

Źródło: materiały prasowe organizatora Targów Regionalia 2016

 

GDZIE: Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska, ul. Marsa 56c, Warszawa

KIEDY:
Piątek 22 kwietnia: 10:00 – 17:00
Sobota 23 kwietnia: 10:00 – 18:00
Niedziela 24 kwietnia: 10:00 – 16:00

STRONA INTERNETOWA: Facebook

Regionalia-2016

Źródło: materiały prasowe organizatora Targów Regionalia 2016

 

 

Warsaw Foodie jest partnerem Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016