NOWE MIEJSCA: Pierwsze warszawskie miejsce w całości poświęcone onigiri – My Onigiri – otworzyło się kilka dni temu na Ochocie. W Śródmieściu w okrągłym pawilonie po restauracji Adler otworzyła się Mokotowska 69. Na warszawską gastromapę powrócił Jung & Lecker – tym razem zaprasza na Krakowskie Przedmieście. Na Powiślu pojawiła się nowa winiarnia z przekąskami – Boscaiola bar diVino. Na Woli na śniadanie, obiady i drinka można wpadać do HALA electoralna 24.

CIEKAWE MIEJSCA: W Śródmieściu Labour Café to kawiarnia gdzie można popracować (szybkie wifi i drukarka za free), posilić się i wzmocnić dobrą kawą.

WYDARZENIA: W ostatni weekend foodtrucki zainaugurowały cotygodniowe zloty przy Rondzie Zgrupowania AK „”Radosław”. Od piątku do niedzieli trwał festiwal Mokotowska Kulinarnie. Pierwsza z plenerowych kolacji Dinner with a view odbędzie się 11 czerwca nad Narwią.

 

FoodieWeek_20160523

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica oceniła, że jedzenie jest najjaśniejszym punktem Manoush, choć wiele elementów wymaga dopracowania.

GoodPlace Warsaw przygotował listę siedmiu polecanych kawiarni warszawskich.

Madame Edith opublikowała relację z kolacji dla blogerów i dziennikarzy w Ale Gloria.

Nakarmiona Starecka doceniła Butchery and Wine za konsekwencję w utrzymywaniu jakości.