Lodzia

Foodie F 4 maja 2016

Jeśli widzieliście niedawno sporą kolejkę w okolicach ronda ONZ, to może oznaczać tylko jedno. Przygrzało słońce i wszyscy ustawili się po lody. Nowa lodziarnia Lodzia otworzyła się przy Al. Jana Pawła, współdzieli lokal z Ę Rybę. Lodzia należy do tych samych właścicieli i – podobnie jak Ę Rybę – istnieje już analogiczne miejsce w Poznaniu. Lodziarnia proponuje rzemieślnicze lody w 100% naturalne. Podstawowe smaki to lody śmietankowe, czekoladowe i truskawkowe, ale zjemy też pistacjowe, sorbety z czarnej i czerwonej porzeczki. Są nawet lody o smaku białej czekolady, masła orzechowego, oraz lody banoffee. Dostępne są też lody na wynos.

lodzia-20160502

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Al. Jana Pawła II 18, Warszawa

Godziny otwarcia: śr.-sob.: 12:00 – 19:00

Telefon: 601 722 760

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: lody

Średnie ceny: 2,50-4,00zł porcja

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

  • Paweł

    Wybrałem się tam ostatnio i muszę powiedzieć, że ostatnio tak dobre lody jadłem we Włoszech na wakacjach. Pistacjowe to po prostu poezja! Wasza strona zawsze zachęca mnie do kulinarnych podróży po Warszawie. Pozdrawiam z bloga o naszej pięknej stolicy city-polska.pl