Już 21 maja w restauracji Focaccia w Warszawie spotkają się szefowie kuchni Łukasz Toczek (Focaccia) i Rafał Wałęsa (Sztuczka z Gdyni), by wspólnie stworzyć i przygotować wyjątkowe lunchowe i wieczorne menu degustacyjne. Obydwie restauracje wyróżniono czapkami w przewodniku Gault & Millau. Wśród autorskich dań Toczka i Wałęsy znajdą się m.in. na lunch: szparagi / czosnek niedźwiedzi / wołowina; kalafior / boczek / kaczka; burak / Philadelphia / porzeczka; na kolację: szyjki rakowe / rukiew wodna / żółtko przepiórcze; grasica / ośmiornica / natka pietruszki / czosnek; jagnięcina / kurki / karczoch. Ośmiodaniowy lunch, serwowany w godzinach 13:00 – 15:00, kosztuje 100 zł lub 210 zł z selekcją win. Ceny obejmują z wodę, kawę lub herbatę. Ośmiodaniowa kolacja, serwowana w dwóch setach 17:00 – 20:00 lub 20:30 – 24:00, kosztuje 220 zł lub 340 zł z selekcją win. Ceny obejmują z wodę, kawę lub herbatę, a także aperitif i digestif.

 

Źródło: materiały przesłane przez restaurację Focaccia

Źródło: materiały przesłane przez restaurację Focaccia

GDZIE: Focaccia Ristorante, Hotel Bellotto w Pałacu Prymasowskim, ul. Senatorska 13/15

KIEDY: 21 maja 2016, lunch 13:00 – 15:00, kolacja 17:00 – 20:00 lub 20:30 – 24:00

CENY: lunch 100zł/osoba lub 210zł/osoba z selekcją win; kolacja 220zł/osoba lub 340zł/osoba z selekcją win

REZERWACJA: tel. 22 829 64 94 i 22 829 69 69 lub email: mstolarewicz@zprsa.pl

 

Tekst powstał we współpracy z Focaccia Ristorante