Wygląda na to, że mamy coraz więcej japońskich przekąsek w Warszawie. Po sukcesach sushi w rolkach – Handroll, Rolls Rolls, Boskie Rollsy, Street Sushi – zaczyna się moda na onigiri, gdzie warszawskim pionierem było Temari Sushi Boutique. Onigiri są zrobione z ryżu uformowanego w owal lub trójkąt, często są owinięte w nori. My Onigiri – pierwsze warszawskie miejsce w całości poświęcone onigiri – otworzyło się kilka dni temu na Ochocie. Serwuje dziesięć rodzajów onigiri – m.in. pieczonym łososiem w marynacie imbirowo-czosnkowej, czy z tuńczykiem, szczypiorkiem i majonezem. Są też wersje dla wegan m.in. z japońską rzodkwią, tykwą i majonezem wegańskim. Póki co onigiri kończą się ok. 18tej każdego dnia, ale miejsce już pracuje nad zwiększeniem mocy przerobowych.

my-onigiri-20160516m

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Filtrowa 70, Warszawa

Godziny otwarcia: pon.-piąt.: 11:00 – 19:00

Telefon: 884 028 820

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: japońska

Średnie ceny: 7-9zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ochota