Polish Culinary Paths to książka o polskiej kuchni przygotowana dla Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Ambasady RP w Seulu. Jej autorką jest Magdalena Tomaszewska-Bolałek, badaczka kultury żywieniowej, zdobywczyni pierwszego Grand Prix dla Polski w prestiżowym międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Autorka w książce przybliża historię kuchni polskiej, a także popularne składniki i produkty. W książce znajdziemy również 16 prostych przepisów kulinarnych. Wydanie elektroniczne książki w języku koreańskim, japońskim i chińskim jest dostępne bezpłatnie online.
Wersja koreańska – https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_kr
Wersja japońska – https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_jp
Wersja chińska – https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_ch

Drukowane wydanie anglojęzyczne książki można kupić w wybranych księgarniach np. w Empiku, Matras czy Hanami.

Polish Culinary Paths