Restauracja Varso Vie przy Placu Konstytucji wprowadziła właśnie nowe menu, w którym znajdziemy klasyczne dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie, bazujące na sezonowych warzywach. Z przystawek zjemy tu przykładowo sałatkę z kaczymi żołądkami, wędzonym ziemniakiem i dressingiem malinowym; domowy salceson z korniszonem i jabłkową musztardą. Z nowych dań głównych na szczególną uwagę zasługuje rzadko goszczący w menu restauracji karp, w wersji smażonej z szafranowym sosem i ciastkiem z kaszy gryczanej. W serwowanych na deser lodach pojawią się nowe smaki – m.in. marchew-imbir, klon i szałwia. Varso Vie nie zapomina o swoich klasykach, w karcie pozostały więc tatar wołowy, pierogi z gęsiny oraz kotlet schabowy z ciapkapustą.

Źródło zdjęcia: materiały otrzymane od Varso Vie

Źródło zdjęcia: materiały otrzymane od Varso Vie

GDZIE: Restauracja Varso Vie, Plac Konstytucji 2, Warszawa

STRONA INTERNETOWA: Facebook

 

Tekst powstał we współpracy z restauracją Varso Vie