Foodie Week: Bark&Bean, Pinsa i Dwa Woły

Foodie F 20 czerwca 2016

NOWE MIEJSCA: Hitem zeszłego tygodnia był Bark & Bean, czyli nowe miejsce na Mokotowie, specjalnie przyjazne psom i ich właścicielom. Pinsa na Francuskiej to nowe miejsce serwujące pinsę czyli mniej kaloryczną pizzę. Powiśle wzbogaciło się o nowe mięsne miejsce – Dwa Woły powstały na Rozbrat. Również na Powiślu cieszyć się mogą zwolennicy pizzy – Pizza Boyz na Solcu. Na Żoliborzu otworzono Tęczę od kuchni – restaurację z kuchnią międzynarodową na tyłach budynku dawnego kina Tęcza. W Miasteczku Wilanów otworzyła się Royal Papu Wilanów – niewielki pawilon z kuchnią uliczną.

WYDARZENIA: W sobotę i niedzielę na Stadionie Syrenki na Mokotowie odbywał się zlot foodtrucków Żarcie na kółkach połączony z finałem Warszawskiej Pyzy. Z kolei od soboty 18.06 do soboty 25.06 w Bez Ości można obchodzić Święto Śledzia

5 MIEJSC NA: Wszyscy jesteśmy ostatnio kibicami. W ramach naszego ulubionego cyklu wybraliśmy dla Was 5 miejsc na MECZ

Foodie Week Pinsa (640x360)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl zabrała swoich czytelników w podróż po polskich smakach Michała Kutera w A nóż widelec w Poznaniu

Taste Away opisywali zgubną w skutkach zabawę z Fusion w Fokim

Śledź po warszawsku wreszcie znaleźli swoje ulubione miejsce w Warszawie i jest nim… Czytelnia

Little Hungry Lady odnalała odlotowe ciastka i praliny na lotnisku… w Airport Hotel Okęcie