NOWE MIEJSCA: Przy Szpitalnej w lokalu po restauracji Z gara i pieca otworzył się tapas bar Mojo Picon a a przy ulicy Widok w miejscu po restauracji Kitchen działa pub Brewdog Warszawa. Przy Marszałkowskiej została otwarta przestronna włoska Restauracja Si. Nad Wisłą wystartowała przyjazna środowisku klubokawiarnia Grunt i Woda. Na Kabatach pojawiła się nowa lodziarnia Il Cono.

NOWA ODSŁONA: Kotakota przeszła metamorfozę, zmieniła menu i teraz nazywa się Kota Buns

WYDARZENIA: Już w lipcu możecie nauczyć się jak zrobić pizzę, lody, granitę i jak grillować po włosku. W sobotę nad Wisłą w Cudzie nad Wisłą odbyło się Wege Lato.

PRODUKT: O polskiej branży gastronomicznej od kuchni możecie przeczytać w książce Gastrobanda – wszystko co powinieneś wiedzieć zanim pójdziesz coś zjeść.

5 MIEJSC NA: Wybraliśmy 5 miejsc w Warszawie gdzie możecie zjeść domową włoską pastę.

FoodieWeek-Grunt_i_Woda-Restauracja_Si-Il_Cono-20160627

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica zderzyła się ze wspomnieniami z Hamburga i pozostaje pod urokiem kanapek z rybami w Bez Ości.

Froblog uczestniczyła w kolacji Dinner with a view w Hotelu Narvil z widokiem na Narew

Tasteaway po smaki azjatyckie wybrali się Nocny Market

Good Place Warsaw po trzech wizytach w Youmiko Vegan Sushi poleca to miejsce

Little Hungry Lady udała się na ryby z grilla do… Grilla Kaukaskiego