NOWE MIEJSCA: Przy placu Konstytucji została otwarta duża włoska restauracja Sexy Duck. Na Chmielnej działają Hops – połączenie restauracji i baru koktajlami i piwem rzemieślniczym – oraz N’Ice Cream Factory – lodziarnia z lodami mrożonymi ciekłym azotem. Pizza Wino Capuccino to miejsce z włoską kuchnią na Ochocie. Na Muranowie pojawiła się kawiarnia La Puerta al Cafe Latino z kawą z Ameryki Łacińskiej. Przy Moście Poniatowskiego już po raz czwarty została otwarta Stacja Mercedes. Na Mokotowie mule z Morza Czarnego można zjeść w GiGi Mokotów.

WYDARZENIA: Do 15 czerwca będzie działać Warszawski Szlak Tapas organizowany przez Ambasadę Hiszpanii. W sobotę odbyła się charytatywna impreza Kucharze Dzieciom na Polu Mokotowskim. W ostatni weekend w Soho Factory można było odwiedzić Hiszpański Festiwal Tapas.

PRODUKT: 4 czerwca na Targu Śniadaniowym miała miejsce premiera książki „Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą”.

FOODIE W PODRÓŻY: W dniach 16 – 19 czerwca we Wrocławiu odbędzie się festiwal filmów kulinarnych Culinary Connection San Sebastian – Wrocław 2016 z wydarzeniami towarzyszącymi.

FoodieWeek_20160613

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica na zaproszenie Ambasady Hiszpanii w dwa dni objechała Warszawski Szlak Tapas i spróbowała 17 przekąsek.

Śledź po warszawsku opisali bielańską Czytelnię z jajecznicą wartą grzechu.

Tasteaway zachwycili się śniadaniem w Milanovo

Krytyka kulinarna przyznała Charlotte Menora ocenę dostateczną, a Dekant podsumowała, że ma świetne jedzenie i fenomenalny serwis. Opublikowała również swoją relację z objazdu Warszawskiego Szlaku Tapas na zaproszenie Ambasady Hiszpanii.

Good Place Warsaw był w Fokim i choć znalazł tam sporo pasujących mu smaków, to nie wróci tam, bo męczy go klubowa atmosfera