Pasta Fresca

Foodie Z 28 czerwca 2016

Pasta Fresca to nowa włoska restauracja właścicieli cukierni La Bomboniera. Lokal został otwarty w połowie czerwca na Ursynowie niedaleko Boys Meet Girls. Za menu odpowiada włoski szef kuchni Giancarlo Russo od lat mieszkający w Polsce. W karcie znajdziemy pasty przygotowywane na miejscu jak np. taglierini z ciasta zagniatanego z burakami z serem gorgonzola czy zielone pappardelle z ciasta zagniatanego ze świeżą pokrzywą z krewetkami i szafranem. Oprócz makaronów możemy tu zjeść pizze, sałatki oraz inne dania włoskiej kuchni, w tym m.in. chłodnik z cukinii i mięty, cielęcinę w sosie z tuńczyka, czy grillowany szaszłyk z kalmarów i ośmiornicy.

pasta-fresca-20160624

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: al. KEN 57, Warszawa

Telefon: 575 498 849

Godziny otwarcia:
pon.: 17:00 – 22:00
wt. – niedz.: 12:00 – 22:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: włoska

Średnie ceny:  makarony, pizze, dania główne  – 20 – 40 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów

  • Agn.

    Pasta Fresca mimo niedawnego otwarcia zakończyła współpracę z dotychczasowym szefem kuchni. Byłam już po odejściu szefa. Bardzo dobra pizza. Jedyny minus jest taki, że dań nie podają równocześnie wszystkim osobom przy stoliku. Tak było przy moim 2-os. stoliku i z tego co widziałam przy innych również.

    Na pewno jeszcze wrócę na pizzę.