Big Adriano

Foodie F 27 lipca 2016

Wszyscy wiedzą, że pizza jest włoska, ale Amerykanie słyną z tworzenia jej odmian. Pierwszy w Warszawie (a może i Polsce) lokal serwujący deep dish pizza otworzył się w Ursusie i nazywa się Big Adriano. Deep dish pizza pochodzi z Chicago, pieczona jest w głębokim naczyniu (tortownicy), jest więc wysoka, zwykle ma dużą ilość dodatków i roztopionego sera w środku. W menu Big Adriano znajdziemy m.in. pizzę Chicago Classic (z pepperoni, pieczarkami, papryką i cebulą), czy Spinach (ze świeżym szpinakiem). Poza pizzą zjemy tu też przystawki w amerykańskim stylu, burgery i sałatki.

Big Adriano Deep Dish Pizza (640x360)

Zdjęcia: Big Adriano Fanpage

 

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Dzieci Warszawy 27a lok. 2, Warszawa

Godziny otwarcia: 

pon.-czw.: 12:00 – 22:00

piąt.-sob.: 12:00 – 00:00

niedz.: 12:00 – 22:00

Telefon: 503 503 507

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: pizza, amerykańska

Średnie ceny: 20-30zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursus