Foodie Week: Ciao e Tuttie Due, Frankie’s i La Cocotte Saska

Foodie F 25 lipca 2016

HIT TYGODNIA: To jasne, wszyscy kochają pizzę, a co dopiero na Mokotowie! W zeszłym tygodniu najchętniej czytaliście o Ciao a Tutti Due przy Dąbrowskiego.

NOWE MIEJSCA: Swoją drugą lokalizację otworzyło francuskie bistro znane z Mokotowskiej przy Pl. Zbawiciela – La Cocotte Saska. Ochota wzbogaciła się o nowe miejsce z kuchnią japońską Sato gotuje.  Na Nowym Świecie powstał pierwszy w Warszawie juice bar sieci Frankie’s Warszawa. Nowy koktajl bar tymczasem powstał na tyłach Na Lato na Powiślu i nazywa się 777 Jackpot. Również na Powiślu, ale na Dobrej otworzył się Przystanek Powiśle

MENU SEZONOWE: Zaczął się sezon na kurki, pisaliśmy więc o Menu kurkowym w Cucina Popolare

WYDARZENIA: W weekend w Pałacu Ujazdowskim odbywały się 4. Targi Książki Kulinarnej. Warsaw Foodie miało patronat nad tym wydarzeniem. Również w weekend Youmiko Vegan Sushi zapraszało na specjalne kolacje i brunche w ramach Weekend Kaisek by Gniłka & Gnatowski

Cocotte Collage (640x360)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl odwiedziła przyjazną kuchnię sąsiedzką U Dziewczyn na Żoliborzu

Froblog zmartwiła się kierunkiem, w którym zmierza kuchnia Północ Południe, pokazała fotorelację z wegańskiej uczty Keiseki w Youmiko Vegan Sushi. Zjadła też bardzo dobre rzeczy i wysoko oceniła nowe miejsce typu street food, a raczej river food na Wiśle Munchies.

Taste Away znaleźli Polaków, którzy potrafią gotować po tajsku w Aroy Aroy na Saskiej Kępie

Good Place Warsaw odwiedził miejsce kuszące nie tylko atrakcyjnym wnętrzem Lazy Dog

Krytyka Kulinarna badała organoleptycznie różnicę w strukturze jelita grubego i cienkiego w Wólce Kosowskiej

Taste Affair doszukiwali się stylu berlińskich wegańskich knajp w Healthy as Hell