HIT TYGODNIA: Który news czytaliście najchętniej? Co z nowych miejsc zostało hitem tygodnia? W tym tygodniu łatwo się domyślić. To Pasta Fresca – nowe miejsce na Ursynowie należące do właścicieli cukierni La Bomboniera.

NOWE MIEJSCA: Pod koniec maja przy Zielnej otworzył się pub i restauracja Piętro Niżej. Sycylijsko – kreteński Siga-Siga Deli & Winebar powstał na Woli. Bluszczańska na Dolnym Mokotowie wzbogaciła się o nowe Sorelle Bistro i Cafe. Certyfikowaną żywność ekologiczną kupimy teraz w nowym LokalEko przy Arkadii. Nowe miejsce twórców Targów Rzeczy Ładnych powstało na placu Bankowym: Tusz Tusz Bistro. Nowa restauracja Karvan powstała na Kabatach, serwuje kuchnię kaukaską, gruzińską i azerską.

WYDARZENIA: Targ Prawdziwy w Powsinie będzie się odbywał w każdy weekend przez całe wakacje (od lipca do połowy września). W pierwszy lipcowy weekend odbył się zlot food trucków Food River: street food nad Wisłą

ZAMKNIĘCIA: Nie uniknęliśmy zamknięć. Przy Pięknej zamknięto Totomato.

Foodie Week Pasta Fresca (640x360)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl przywitała prawdziwą Azję w Wi-Taj na Placu Konstytucji. Czas się dla niej zatrzymał w Piekarni Piwoński w Łomiankach.

Taste Away wybrali 4 miejsca na gofry, udali się też na Saską Kępę, by zjeść pizzę inaczej czyli PINSĘ  

Madame Edith wybrała 8 najlepszych adresów na lody w Warszawie, zjadła też hipsterską kolację na Nocnym Markecie

Good Place Warsaw odwiedził na zaproszenie Cynamon&Kardamon