NOWE MIEJSCA: Przy Zbawixie w miejscu po Tapage otworzyło się Mirabel. Na Hożej cukiernia Słodki Bez zaprasza na wypieki bez cukru, laktozy lub glutenu. Spring rollsy z konfitowanej kaczki możemy zjeść w SAS Duck & Chicken przy Pięknej. Na Żoliborzu U Dziewczyn goście mogą wpadać na śniadania również wieczorem a na pieski zawsze czeka tu miska wody i przekąski. Znów dzieje się na Kruczej – pojawiło się tam Om Nom Nom Sushito firmowane przez kolektyw Abstrachuje. Boucherie de Varsovie to delikatesy mięsne, które powstały na Woli. Barek María Kolendra z kuchnią meksykańską został otwarty na Służewiu.

WYDARZENIA: W najbliższą sobotę w Akademii Kulinarnej Whirlpool odbędą się warsztaty gdzie będzie można nauczyć się robić włoską pizzę (np. marinara, amatriciana) i focaccię (np. faszerowaną szynką i figami). W ostatnią sobotę odbył się nocny targ kulinarny nad Wisłą – Smak Nocy Letniej, a w niedzielę w Parku Skaryszewskim zorganizowano Święto Francji.

ZAMKNIĘCIA: Po prawie trzech latach działania przy placu Teatralnym zostało zamknięte Muu Muu.

FoodieWeek_U-Dziewczyn_Om-Nom-Nom_Sas-Duck-and-Chicken_20160711

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica spędziła kilkugodzinne wakacje na plaży w Lake Park Wilanów próbując dań w nienagannym wykonaniu Wita Szychowskiego.

Madame Edith oceniła, że Munchies to świetny, niecodzienny koncept gastronomiczny i życzy im sukcesów.

Nakarmiona Starecka w Północ Południe delektowała się romantyczną kuchnią Piotra Cyranowicza.

Good Place Warsaw był na świetnej pizzy w Bella Napoli i zjadł najlepsze sushi w Mizu Sushi.

Tasteaway zjadła idealną pizzę w Ciao e Tutti Due

Krytyka Kulinarna poleca na ośmiornicę La Iberica.