Restauracja Karvan została otwarta w maju na Kabatach przy ulicy Borsuka w lokalu, w którym wcześniej działała restauracja Przepis Pace Lizać. Karvan to restauracja z kuchnią kaukaską, gruzińską i azerską. W menu znajdziemy m.in. charczo – pikantną zupę z wołowiny, pierogi manty z baraniną, chaczapuri kaukaskie, chingali z baraniny lub wieprzowiny, pielmieni z kapustą i prawdziwkami lub z mięsem mielonym, cziżi piżi (grillowane warzywa, mięso mielone, jajko, ser kaukaski, kolendra). Przed restauracją jest niewielki ogródek letni.

restauracja-karvan-20160624

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: al. KEN 21, Warszawa (Uwaga! wejście od strony ulicy Borsuka)

Telefon: 722 012 737

Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 10:00 – 22:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: kaukaska, azerska, gruzińska

Średnie ceny: 10-30 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów, Kabaty