SAS Duck and Chicken pojawił się w końcu czerwca przy ulicy Pięknej obok La Sirena: The Mexican Food Cartel i Cucina Popolare. Lokal specjalizuje się w daniach z drobiu. Możemy tu zjeść m.in. konfitowaną kaczkę w bułce maślanej z konfiturą z czerwonej cebuli, aromatyczne szaszłyki z kurczaka z libańskim tabbouleh, spring rollsy z konfitowanej kaczki ze świeżymi ziołami, grillowany indyk w bułce maślanej. Na miejscu przygotowywane są również lemoniady jak np. ogórkowa z chili, marakuja z białą czekoladą czy hibiskus z maliną.

sas-duck-and-chicken-20160630

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Piękna 54, Warszawa (na rogu z Poznańską)

Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 12:00 – 21:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: kanapki, rollsy

Średnie ceny: 20 – 30 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście