Na początku sierpnia w Atrium, przy Alei Jana Pawła II, otworzyła się nowa restauracja Bohemia. Wcześniej w tej lokalizacji przez kilka lat mieściła się Restauracja 99. Bohemia to restauracja z kuchnią czeską i międzynarodową specjalizująca się w sezonowanej wołowinie. W karcie znalazły się steki wołowe:  rumpsteak, filet mignon, rib eye czy t-bone, a także burgery. Oprócz wołowiny zjemy tu  dania kuchni czeskiej takie jak hermelin (marynowany ser camembert), czy bulharka (pikantna mięsna pasta) oraz dania kuchni międzynarodowej m.in. żeberka w miodzie, kaczkę z sosem z czarnej porzeczki, czy pierożki szpinakowe. W karcie napojów znajdziemy m.in. czeskie piwo z tanka i z beczki, a także czeskie trunki o większej mocy.

restauracja Bohemia, Al. Jana Pawła II 23

źródło: Bohemia Facebook

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: Al. Jana Pawła II 23, Warszawa

Telefon: +48 602 666 444

Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 9:00-23:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: czeskamiędzynarodowa

Średnie ceny: dania główne 30-60 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Wola