Festiwal „Kuchnia mamy Soni” – Warszawa Singera

Foodie Z 26 sierpnia 2016

Do Festiwalu Warszawa Singera dołącza w tym roku festiwal kulinarny pod nazwą „Kuchnia mamy Soni” , którego szefem został Maciej Nowak. Festiwal zaczyna się dzisiaj i potrwa do niedzieli 4 września. W tym czasie można będzie uczestniczyć w warsztatach i prezentacjach poświęconych m.in. koszernym winom izraelskim, zaplataniu chałki, wypiekaniu bajgli czy potrawom szabasowym. Restauracje i bary z placu Grzybowskiego i okolic przygotowały na tę okazję potrawy inspirowane kuchnią żydowską. Będzie można spróbować m.in. bajgli, szakszuki, czulentów, gefilte fisz, gęsich pipek, paschy, hummusu, win izraelskich czy śledzia po żydowsku i oddać swój głos w ramach plebiscytu publiczności. Oprócz gości poszczególne dania będą oceniane przez  jury z udziałem m.in. Gołdy Tencer i Macieja Nowaka. Wyniki plebiscytu i werdykt jury zostaną ogłoszone w niedzielę 4 września o godz. 15.00 na patio budynku Cosmopolitan. Restauracje i bary, które biorą udział w festiwalu Kuchnia mamy Soni to:
Bagels & Friends
Benihana
City Sam
Charlotte Menora
Kieliszki na Próżnej
Mercato
Nowa Próżna
Odette
– Pasadena
– Pardon, to tu
– Winiarnia City Wine
– Winiarnia Wine Taste by Kamecki

Źródło grafiki: materiały prasowe organizatora

Źródło grafiki: materiały prasowe organizatora

GDZIE: Plac Grzybowski i okolice, Śródmieście, Warszawa

KIEDY: od piątku 26 sierpnia do niedzieli 4 września

STRONA INTERNETOWA: Facebook Event

PROGRAM FESTIWALU:   plik PDF zawierający program wydarzeń okołofestiwalowych