Foodie Week: DaCurio, Lokal na Rybę i Zapiekanki Regionalne

Foodie F 22 sierpnia 2016

HIT TYGODNIA: Najczęściej czytanym przez Was newsem w zeszłym tygodniu była oczywiście informacja o DaCurio – małym miejscu przy Tamce, serwującym pizzę oryginalną jak w Rzymie

NOWE MIEJSCA: Przy Wiśle powstała Kuchnia Konfliktu serwująca kuchnię rejonów świata dotkniętych konfliktami zbrojnymi. Mokotów wzbogacił się o klimatyczny Lokal na Rybę ryby i owoce morza od czwartku do soboty wieczorami. Zapiekanki Regionalne powstały w Śródmieściu przy Chmielnej i serwują 18 różnych zapiekanej odwołujących się do regionów Polski. W Śródmieściu przy Poznańskiej powstało Bez Tytułu z francuskim szefem kuchni i międzynarodowym menu.

WYDARZENIA: Wielką radość na naszym fanpage’u wzbudziła informacja, że startuje Targ Śniadaniowy w Parku Skaryszewskim

ZAMKNIĘCIA: Niestety są też złe newsy. Przy Świętokrzyskiej Restauracja Lokal 14 zakończyła swoją działalność.

Foodie Week Da Curio (640x360)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl zabrała wszystkich w podróż do słonecznej Słowenii, do restauracji Hiša Franko – prowadzonej przez znaną z drugiej edycji Chef’s Table Anę Roš

Froblog.pl zachwycała się smakiem jedzenia po zmianie szefa kuchni w Kafe Zielony Niedźwiedź. Odwiedziła też kawiarnię serwującą smaczne bezpretensjonalne jedzenie na Powiślu Przystanek Powiśle  

Krytyka Kulinarna pochwaliła prostotę w Zest by Kibart oraz kuchnię i piękne patio w Stalowa 52

Taste Affair zastanawiali się co znaczy Manoush przy okazji odwiedzenia tego lokalu przy Jasnej

Little Hungry Lady wybrała cztery najlepsze miejsca na wege burger w Warszawie

Good Place Warsaw poczuł się jak na planie Przyjaciół w Warsaw Perk