HIT TYGODNIA: Podobnie jak w zeszłym tygodniu wśród naszych czytelników rządziła pizza, a właściwie pizzeria Big Adriano z amerykańską deep dish pizza.

NOWE MIEJSCA: Na Ochocie pojawiły się trzy nowe miejsca: duży wegetariańsko-wegański SHUK, restauracja Na Bielskiej z zielonym ogródkiem z leżakami oraz Burgery Nocą – burgerownia, którą można odwiedzać w weekendy nawet do czwartej rano. Na Mokotowie w okolicach Mordoru powstała restauracja z otwartą kuchnią To i Tamto. W Wilanowie pojawiła się nowa cukiernia o intrygującej nazwie Hrabina Chce Jeść. Przy placu Europejskim na Woli (jeszcze do niedawna będącym placem budowy) została otwarta duża restauracja Stixx Bar & Grill. Na Mokotowie zaczęła działać druga Gofiarnia.

WYDARZENIA: W ostatnią niedzielę lipca w Stacji Mercedes odbył się brunch z gościnnym udziałem Marii Przybyszewskiej.

FoodieWeek_Stixx_Shuk_Big_Adriano

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica wybrała Siedem miejsc do pracy w plenerze, gdzie można usiąść z laptopem i przy okazji coś przekąsić. Po wizycie w Białej na Saskiej Kępie miała mocno mieszane uczucia – m.in. z powodu drewnianych sztućców do polędwicy wołowej.

Madame Edith w Shipudei Berek bardzo się spodobało i nie mogła się do niczego przyczepić.

Krytyka Kulinarna po dziewięciu miesiącach opublikowała drugą piątkę top 10 cukierni warszawskich.

Tasteaway uznała, że jedzenie w Mokotowskim Barze Mlecznym było smaczne, poprawne i dobre.

Good Place Warsaw został zaproszony do Ten Sushi, określił Nitro Lody za jedne z najsmaczniejszych pyszności jakie kiedykolwiek zjadł i ocenił Fat Cat Chicken Spot jako nierówne miejsce.