NOWE MIEJSCA: Na Krakowskim Przedmieściu ulokowało się Thai Ice – stoisko gdzie na oczach klientów przygotowywane są tajskie lody. Przed i Po to niewielki bar z polskimi przekąskami działający na Starym Mieście.

WYDARZENIA: Już tylko do środy trwa premierowy Fine Dining Week – każda z 24 warszawskich restauracji przygotowała specjalnie na tę okazję 5-daniowe menu degustacyjne. W ostatni weekend miał miejsce zlot kilkudziesięciu foodtrucków – Żarcie na Kółkach i Trzecie Mistrzowstwa Burgerowe. Przez cały tydzień w restauracjach i barach w okolicach placu Grzybowskiego odbywa się Festiwal Kulinarny „Kuchnia mamy Soni” w ramach festiwalu Warszawa Singera.

ZAMKNIĘCIA: Na Ursynowie zamknęła się chorwacka restauracja Papalina, którą mogliśmy oglądać wiosną w Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler.

FOODIE W PODRÓŻY: W Poznaniu został otwarty Bubble Waffle, gdzie można kupić lody w bąblowatych gofrach.

PRODUKT: Dzięki inicjatywie Zaadoptuj Kurę możemy wirtualnie przygarnąć swoją kurę, od której co miesiąc będziemy otrzymywać 20 niewirtualnych jajek.

Foodie-Week_Thai-Ice_Fine-Dining-Week_Przed-i-Po

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica chapsnęła chapsy (i coś większego) w Chapsie na Kabatach i była to udana wizyta

Nakarmiona Starecka oceniła Om Nom Nom, że sushito nie różni się od popularnych i tanich „rolek” sushi z każdej galerii handlowej

Krytyka Kulinarna wybrała się na obfity lunch do Sketcha i miała mieszane uczucia

Tasteaway byli bardzo zadowoleni po wizycie w SATO Gotuje i trochę mniej po kolacji w Onggi

Good Place Warsaw nawiedził Onggi i podsumował najciekawsze lodziarnie w Warszawie