Zupełnie niesamowite powstało w Lokalnej na Mokotowie przy Kwiatowej róg Różanej. Nie mają szyb w oknach, ale mają klimat i dobrą kuchnię. Lokal na Rybę zaprasza na „dania kuchni jachtowej według widzi mi się gotującego żeglarza Bartosza Liska”. Miejsce jest otwarte tylko w czwartki, piątki i soboty wieczorem, serwuje zaledwie kilka dań, głównie ryby i owoce morza, a do nich wino. W „zamulone czwartki” zjemy tu mule – np. w sosie pomidorowym czy a la marinara, w piątki i soboty dostępne są np. szaszłyk z żabnicy, pieczony turbot, dorsz, zupa z krewetek czy kalmary. Lokal zwykle jest pełny, przyda się więc wcześniejsza rezerwacja.

Lokal na Rybę (640x360)

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Kwiatowa 1/3/5, Warszawa

Godziny otwarcia: czw.-sob.: 18:00 – 22:00

Telefon: 506 182 364

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: jachtowa, rybna

Średnie ceny: danie główne 35-40zł

Klimat / Atmosfera: luźna, nadmorska

Dzielnica: Mokotów