HIT TYGODNIA: Najchętniej czytana i wzbudzająca największe emocje na naszym fanpage’u była informacja o zbliżającym się otwarciu nowej naleśnikarni Manekin w Śródmieściu.

NOWE MIEJSCA: Naprzeciwko ambasady amerykańskiej pojawił się niewielki pawilon, w którym grillują Grill Bastards. Na Marszałkowskiej bar mleczny Prasowy „pączkuje” – w przylegającym lokalu została otwarta kawiarnia Prasowy Café. Na czwarte piętro biurowca Warsaw Spire na Woli zaprasza The Place z widokiem na plac Europejski.

NOWE MENU: Szef kuchni restauracji InAzia przygotował nowe pozycje w karcie dań – m.in. grillowana ośmiornica, tatar z tuńczyka, cztery rodzaje curry… Dla rezerwujących stolik online nowe dania ze zniżką 50%!

WYDARZENIA: W drugiej połowie września możemy wrócić do włoskiego profesora na lekcję z pizzą, focaccią i lampką wina w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Po przerwie wakacyjnej do Rozbrat 20 wrócił cyklicznie organizowany Pop Up Ferment. W niedzielę zakończył się festiwal kulinarny „Kuchnia mamy Soni” zorganizowany w ramach festiwalu Warszawa Singera a w Stacji Mercedes na zakończenie sezonu odbył się rozpustny brunch.

NOWA ODSŁONA: Kawiarnia Marsz na kawę przy Marszałkowskiej zmieniła szyld i menu – teraz można maszerować do Falafel Plus.

FOODIE W PODRÓŻY: Karakter to nowa restauracja w Krakowie należąca do właścicieli znanego Zazie Bistro.

Foodie-Week_Manekin_InAzia_Grill-Bastards_20160905

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog opublikowała relację zdjęciową z Pop Up Fermentu w Rozbrat 20 gdzie gotował Bartosz Szymczak i oceniła, że przede wszystkim było smacznie.

Restaurantica odwiedziła czynny tylko przez trzy dni w tygodniu Lokal na Rybę na Mokotowie – skradł jej serce już po pierwszej wizycie

Krytyka Kulinarna przepada za wietnamską kuchnią uliczną z Viet Street Food 

Tasteaway zamieścili listę dwudziestu miejsc na Mokotowie, które warto znać a na bąbel wafle poszli do Melody

Good Place Warsaw zamówił 100 kawałków sushi z Masami Sushi – uznał, że jest dobrze ale nudno, zawitał również do Blue Cactusa.