Kropla Delice – nowa woda na restauracyjnych stołach

Foodie R 15 września 2016

W wielu restauracjach w całej Polsce  posiłkom od niedawna towarzyszy nowa woda – Kropla Delice. To średniomineralizowana woda naturalna, bogata w składniki mineralne – wapń i magnez.  Jej ujęcie znajduje się na skraju Beskidu Sądeckiego, u zbiegu rzeki Muszynki i potoku Mochnaczka w miejscowości Tylicz. Kroplę Delice powinno się podawać w temperaturze 12 stopni, zbliżoną do tej w źródle, do szklanki czy kieliszka nie dodajemy też lodu, gdyż istotnie zmienia jej smak. Kropla Delice to nie tylko towarzysz posiłków, może być także elementem drinków takich jak szprycery. Szklane butelki wody o pojemności 330 ml i 750 ml są dostępne m.in. w takich restauracjach jak Chaps, Sketch, Shipudei Berek, Wino & Friends, Om nom nom sushi to, Someplace Else, Między Ustami. Szerszą listę miejsc znajdziecie na naszej mapie. Wspólnie z marką Kropla Delice zaprosimy Was wkrótce na cykl newsów pod patronatem marki pod hasłem „News Delice”.

Kropla Delice

źródło: materiały prasowe Kropla Delice

Tekst powstał we współpracy z marką Kropla Delice.