Sebastian Olma szefem kuchni w Sketch

Foodie R 25 września 2016

Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim ma nowego szefa kuchni. Został nim Sebastian Olma, zwycięzca drugiej edycji Top Chefa, który wcześniej pracował m.in w Kafe Zielony Niedźwiedź, a także w znanych restauracjach w Londynie. Wraz z nowym szefem kuchni zmieniło się menu lokalu, wprowadzono nową, autorską kartę dań. To nadal dania kuchni międzynarodowej, ale z wykorzystaniem polskich produktów regionalnych. Zjemy tu m.in kanapkę Sea Food z pstrągiem ojcowskim, kanapkę Philly Cheese Steak z wędzoną suską sechlońską, polskie wędliny i sery zagrodowe. Wśród przystawek uwagę zwracają kacze foie gras, własnoręcznie robione pielmieni jagnięce czy wolno pieczony rostbef Black Angus. Na danie główne zamówimy jagnięcinę rasy Merynos, filet mignon, risotto z grzybami, filet z łososia, halibuta, a także kurczaka kukurydzianego.

Sketch Sebastian Olma, nowy szef kuchni, nowe menu

Adres: plac Józefa Piłsudskiego 9

Strona lokalu na WarsawFoodie: Sketch w Teatrze Wielkim

Tekst w ramach cyklu News Delice. Cykl powstaje we współpracy z marką Kropla Delice.