Ed Red Warszawa

Foodie F 17 października 2016

Dziś o godzinie 12:00 otworzył się zapowiadany przez nas warszawski Ed Red. Miejsce jest drugą lokalizacją Ed Reda znanego z Krakowa. Szefem kuchni jest Adam Chrząstowski, za kartę win odpowiada Master Sommelier Adam Pawłowski. Miejsce wystartowało tymczasowo bez koncesji, można więc przyjść z własną butelką. Lokal mieści się w Hali Mirowskiej, w wystroju dominuje drewno, granat, oryginalne żyrandole i otwarta kuchnia. Kulinarnie Ed Red koncentruje się na daniach mięsnych. Wyróżnikiem są tu steki z mięsa sezonowanego na sucho, dzięki czemu nabierają wyjątkowego smaku i struktury.

ed-red-wkrotce-hala-mirowska-20160913

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Plac Mirowski 1, Warszawa

Godziny otwarcia:  Pon – Cz 12:00 – 23:00 Pt – Sob 12 -24:00 Niedz 12:00 – 23:00

Telefon: 530 051 055

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: mięsna

Średnie ceny: steki od 19,90zł za 100g

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście