NOWE MIEJSCA: W miasteczku Wilanów jeden z właścicieli gwiazdkowej restauracji Senses otworzył restaurację Plato. Na Bazarze Olkuska pojawiło się bistro, w którym skosztujemy produktów prosto od wystawców i wypijemy dobre wino. W Alei Wilanowskiej zostało otwarte miejsce specjalizujące się w rybach – Smażalnia OKOŃ.

CIEKAWE MIEJSCE: W samym centrum miasta przy Poznańskiej działa  LOWE Restaurant nawiązująca nazwą do miłości do jedzenia, celebrowania, smakowania i ucztowania.

ZMIANA SZEFA KUCHNI:ArtBistro Stalowa 52 jest nowy szef kuchni Mariusz Ledwoch, który stworzył swoje autorskie menu oparte na sezonowych produktach i dziczyźnie.

WYDARZENIA: Do wczoraj lokale gastronomiczne mogły zgłaszać swój udział w bezpłatnym konkursie Food Business Awards. Ogłoszenie wyników odbędzie się 8 listopada podczas czternastej edycji Food Business Forum. W najbliższą sobotę w Akademii Kulinarnej Whirlpool tematem warsztatu kulinarnego będą włoskie desery.

OTWARCIE WKRÓTCE: Właściciele Kieliszków na Próżnej w lokalu po Bistro Pigalle otworzą Kieliszki na Hożej.

ZAMKNIĘCIE: Po 15 latach działalności przy placu Zbawiciela została zamknięta naleśnikarnia Bastylia.

Foodie-Week_Bazar-Olkuska_Lowe_Plato

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

FoodSnob  po dwóch wizytach w odmienionym MOMU stwierdził, że nie jest miłośnikiem ani nowego MOMU ani nowego menu.

AleMeksyk z czystym sumieniem poleca nowo otwartą restaurację Plato w Miasteczku Wilanów

Nietylkopasta zachwycała się jedzeniem w winiarni Vinoteque na Grzybowskiej

Tasteaway wybrali swoje piętnaście miejsc na Saskiej Kępie

GoodPlaceWarsaw sprawdzał jak w dzień smakuje burger w Burgery Nocą