NOWE MIEJSCA: Na Miodowej powstała nowa kawiarnia Brunet Kafe. Viet Street Food Bistro to stacjonarne nowe miejsce właścicieli foodtrucka, który podbił warszawskie ulice, podniebienia gości Nocnego Marketu i wygrał Warszawską Pyzę 2016. Po długim oczekiwaniu i poznańskich sukcesach, otworzyło się właśnie Min’s Onigiri Warszawa. Burger Libre to nowy foodtruck oferujący burgery wołowe estetycznie zawinięte w pszenną tortillę.

NOWE I SEZONOWE MENU: Znana i lubiana Zorza na Żurawiej wprowadziła właśnie Nowe menu ze swoimi odświeżonymi klasykami i zupełnymi nowościami – w nowym menu m.in. Wiener Schnitzel. #SteakbySteak to festiwal steków i win, który w październiku i listopadzie odbywa się w barach i restauracjach hoteli Sheraton, Westin i Bristol.

WYDARZENIA: W sobotę na Mysiej 3 odbyło się już drugie Święto Kawy i Herbaty organizowane przez Magazyn USTA

ZMIANY SZEFA KUCHNI: Po kilku pop-upach Rozbrat 20 zmienia formułę. Bartosz Szymczak został tu nowym szefem kuchni

OTWARCIA WKRÓTCE: Na Powiślu wkrótce otworzy się Bez Gwiazdek – nowe miejsce z kuchnią Roberta Trzópka i Jana Kęcika. Ma być bezpretensjonalnie, przystępnie, z dobrym winem i po polsku.

CIEKAWE MIEJSCA: Samoobsługowa ściana piwa, menu inspirowane trendy miejscami w Londynie i Nowym Jorku i angielski szef kuchni – to wszystko w The Alchemist Gastropub

Foodie Brunet (640x360)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wyznała, że Bez Tytułu to miejsce, do którego wraca ostatnio najczęściej.

FoodSnob.pl przeprowadził subiektywny test onigiri w Warszawie, zadeklarował też, że otwarcie Plato istotnie wpłynie na jego częstotliwość odwiedzania Miasteczka Wilanów.

Czosnek w Pomidorach będzie wracać najczęściej jak tylko będzie mogła do nowej restauracji Plato w Royal Wilanów

Taste Away trzymają kciuki, by hit Saskiej Kępy Viet Street Food zagościł w lokalizacji przy Królowej Aldony na dłużej niż poprzednicy

Good Place Warsaw uznał, że Sushi Bar Plac Unii niczego nie ukrywa i zgodnie z nazwą jest to dobre miejsce na sushi.