NOWE MIEJSCA: W Hali Mirowskiej została otwarta warszawska filia krakowskiej restauracji Ed Red – znanej z w Małopolsce (i nie tylko) z sezonowanych steków wołowych. Na tyłach Nowego Światu działa Stary Lwów specjalizujący się w kuchni naszych wschodnich sąsiadów. Na Nowogrodzkiej powstał koktajl bar w klimacie steampunkowym – Steam Bar. W okolicach UW i ASP otworzyła się Pronto Pasta, bar szybkiej obsługi serwujący makarony. Na Bielanach na curry i potrawy z pieca Tandoor zaprasza Curry Leaf. Tomasz Tomaszek i Andrzej Andrzejczak po Pogromcach Meatów nie spoczęli na laurach i atakują ponownie otwierając Siewców Smaku w Hali Koszyki.

WYDARZENIA: W najbliższą sobotę będzie można się nauczyć sztuki łączenia serów z winami po okiem Marco Ghia. W każdy piątek możemy wpadać do restauracji Fusion na Fish Market na bufety poświęcone rybom i owocom morza, a w każdą niedzielę Marysia Przybyszewska zaprasza do Fokim na wege brunche inspirowane Azją.

ZMIANA SZEFA KUCHNI: Restauracja Wino&Friends ma nowego szefa kuchni – został nim Adam Frelak, który przygotował nowe menu bazujące na sezonowych produktach.

Foodie-Week_Steam-Bar_Ed-Red_Siewcy-Smaku_20161024

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica odwiedziła Viet Street Food Bistro i znalazła tu prostą wietnamską kuchnię pełną autentyczych przypraw i smaków.

Froblog zaprezentowała relację zdjęciową najnowszego menu Pawła Oszczyka w La Rotisserie

FoodSnob docenił, ale i skrytykował Halę Koszyki podsumowując swoje trzy wizyty. W Ed Red ze względu na brak koncesji został zmuszony do zjedzenia steka jak barbarzyńca – czyli bez kieliszka czerwonego wina.

Good Place Warsaw uznał powrót Z57 na warszawską scenę gastronomiczną za udany i rozczarował się pizzą z frytkami w Pizza Boys.

Madame Edith zrobiła mały przegląd Hali Koszyki, do której można przyprowadzac zagranicznych gości i nie poprzestanie na jednej wizycie w Ed Red

Tasteaway żałuje, że zwlekali tak długo z odwiedzeniem Bez Tytułu

Nie tylko pasta uznała, że oficjalne otwarcie to dopiero początek jej przygody z Halą Koszyki.