#SteakbySteak to festiwal steków i win, który w październiku i listopadzie odbywa się w barach i restauracjach hoteli Sheraton, Westin i Bristol. Festiwal ma międzynarodową obsadę a gwiazdami menu są: argentyńska polędwica, polski antrykot, brazylijski rostbef, szkocki t-bone i kanapka Philly Cheese rodem z Filadelfii. Gwiazdą specjalną jest tomahawk z sezonowanej polskiej wołowiny (ze względu na swój rozmiar danie jest rekomendowane dla dwóch osób). W menu festiwalowym są jeszcze cztery sosy (np. orientalny sos z zielonego pieprzu z czosnkiem) i dziesięć dodatków (m.in. jarmuż z szalotką i czosnkiem, szpinak z gałką muszkatołową czy pieczone ziemniaki z oliwą). Do każdego z dań sommelier zarekomendował czerwone wina mające wzbogacić walory smakowe mięsa. Są to wina z Polski (Srebrna Góra), Stanów Zjednoczonych, Australii, Hiszpanii, Portugalii i Gruzji.

steak-by-steak-material-starwoods-hotels

Źródło zdjęcia: materiały przesłane przez SPG Polska

 

KIEDY: 3 października – 27 listopada 2016

GDZIE:
→  SomePlace Else w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie i Poznaniu
→  JP’s Bar w hotelu Westin w Warszawie,
→  Vinoteque Food & Wine w hotelu Sheraton w Sopocie,

CENY: steki 50 – 160 zł, 1 kg tomahawk dla dwóch osób – 265 zł

STRONA INTERNETOWA: http://www.spgpolska.pl/pl/news-post/steak-by-steak-2016

 

 

Tekst powstał we współpracy z siecią hoteli Starwoods