Podejrzewamy, że to może być otwarcie sezonu! Anonsowane przez nas dwa tygodnie temu Bez Gwiazdek startuje jutro o 18tej na Powiślu. Bez Gwiazdek ma być miejscem opartym o jeden zespół: Robert Trzópek (kuchnia), Jan Kęcik (kuchnia), Adrian Górniak (sala i wina), dlatego też będzie działało wyłącznie wieczorami. Miejsce chce serwować autorską kuchnię z odniesieniami do polskich produktów i dań regionalnych. W formule bistro Bez Gwiazdek zaproponuje jakość jedzenia i win na poziomie fine diningowej restauracji. Robert Trzópek to jeden z najlepszych polskich szefów kuchni z doświadczeniem m.in. w gwiazdkowych Nomie** i ElBulli*** Ceny mają być przystępne, a obsługa swobodna. Bez Gwiazdek zaoferuje set menu (4 dania 80zł, 5 dań 100zł, 6 dań 120zł) i dobrane do niego wina (4 wina 75zł, 5 win 95zł, 6 win 115zł). W pierwszym menu znajdziemy m.in. odniesienia do czerniny i szynki w chlebie.

Bez Gwiazdek Foodie

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Wiślana 8, Warszawa

Godziny otwarcia: pon. – sob. 18:00 – 00:00

Telefon: 22 628 04 45

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: autorska, polska

Średnie ceny: set menu 80 – 120 zł, wine pairing 75 – 115 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Powiśle

RECENZJE BLOGERÓW (3)

Restaurantica.pl by Foodie R (listopad 2016)

Foodsnob (listopad 2016)

Malutko od kuchni (listopad 2016)