W poniedziałek startuje Tydzień Kuchni Włoskiej organizowany przez Ambasadę Włoch, Włoski Instytut Kultury oraz Włoską Izbę Handlową. Wybrane włoskie restauracje zaproszone do udziału w wydarzeniu przygotowały specjalne menu degustacyjne w cenie 70 zł za osobę. W Focaccia Ristorante z tej okazji zjemy bufet włoskich antipasti, spaghetti aglio e olio i tiramisu. 25 listopada na finał włoskiego tygodnia restauracja Focaccia organizuje Cooking Show z Diego Bongiovannim – włoskim szefem kuchni, znanym z radia i telewizji. Diego Bongiovanni wraz z Michałem Rajewskim, szefem kuchni Focaccia Ristorante, przygotują 8-daniowe menu degustacyjne. Zjemy m.in. timbale z serem ricotta, sałatą misticanza, przepiórczymi jajami i chrupiącym boczkiem, canelloni w stylu Sorrentina, pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli z Tropei i panna cottę z truskawkami kandyzowanymi i kruchym ciastem.

Diego Collage

Źródło zdjęcia: materiały przesłane przez Focaccia Ristorante

GDZIE: Restauracja Focaccia, ul. Senatorska 13/15, Warszawa

KIEDY: Kolacja na 4 ręce i Cooking Show 25. listopada, godz. 20.00 

CENA: 8-daniowe menu degustacyjne 120zł (z selekcją win 190zł) 

STRONA INTERNETOWA: Facebook Event

 

Artykuł powstał we współpracy z Focaccia Ristorante.