W ten weekend debiutuje nowa formuła Films for Food.  Jak już pisaliśmy w sobotę odbędzie się polska premiera filmu “Noma, My Perfect Storm”, a już w niedzielę odbędzie się Ferment na Muranowie. W ramach wydarzenia planowany jest pokaz filmu krótkometrażowego „Sandorkraut A Pickle Maker” Emily Lobsenz i Ann Husaini, prezentacja książek „Sztuka Fermentacji” Sandor Ellix Katza oraz „Kiszonki i Fermentacje” Aleksandra Barona, kiermasz fermentowanych przekąsek, a także spotkanie z ekspertami fermentacji: kucharzami Aleksandrem Baronem i Maciejem Nowickim, autorką książek kulinarnych Magdaleną Tomaszewską-Bolałek oraz dietetyczką Katarzyną Błażejewską-Stuhr.

Ferment na Muranowie

Zdjęcie: Films for Food Fanpage

KIEDY: Niedziela, 6. Listopada, godz. 16:00 – 19:00

GDZIE: Kino Muranów, Gen. Andersa 5, Warszawa

BILETY: 15zł / osoba, dostępne przez stronę www lub w kasie kina

STRONA INTERNETOWA: Facebook Event