NOWE MIEJSCA: Niewielki barek Kresowe Smaki Valentyny z kuchnią ukraińską został niedawno otwarty na Siennej. Kita Koguta ma młodsze rodzeństwo – po sąsiedzku otworzył się Kiti Bar, czyli „Kogut w stylu karaibskim”. Warung Jakarta z kuchnią indonezyjską zajęła część pomieszczeń po Totomato na Pięknej. W Hali Koszyki działa Kago Sushi by Izumi, którego właścicielem jest mistrz świata World Sushi Cup Tokyo 2015. Na Bielanach już od kilku tygodni jest czynna Restauracja Pobyku z kuchnią włoską. W sobotę zostały otwarte zapowiadane przez nas Kieliszki na Hożej. Bio Bazar zdobył przyczółek po prawej stronie Wisły – przy ulicy Mińskiej można teraz się zaopatrywać w Bio Bazar Soho Factory.

WYDARZENIA: Po remoncie flagowa hala MAKRO w Alejach Jerozolimskich zyskała wzbogacony asortyment, pojawił się food truck i nowoczesne studio kuchenne. W ostatni weekend odbył się zlot food trucków Stolarnia Street Food Festival przy Grzybowskiej. Już tylko do środy można skosztować dań z gęsiną w iGreku na Saskiej Kępie a do niedzieli w Bohemii obowiązuje specjalne menu z wołowiną Meat us in Bohemia. Wegański stół na święta Bożego Narodzenia będzie tematem warsztatów z Wegan Nerd.

Foodie-Week_Kago-Sushi_Warung-Jakarta_Kieliszki-na-Hozej_20161128

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog podsumowała dziewiąty rok… Frobloga

Restaurantica dwukrotnie odwiedziła Bez gwiazdek i tak jej się spodobało, że w grudniu chce wrócić jeszcze raz na menu inspirowane kolejnym regionem Polski

Foodsnob po pięciu wizytach w Regina Bar na Koszykowej zdefiniował pięć powodów, dla których będzie tam bywał.

Madame Edith oceniła Miss Kimchi jako bardzo dobre miejsce do rozpoczęcia kulinarnej przygody z kuchnią koreańską.

Good Place Warsaw odwiedził Incanto, gdzie było ciepło, rodzinnie i smacznie oraz poleca wizytę w Viet Street Food bistro.