Jak co roku iGrek na Saskiej Kępie łączy polską tradycję ze śródziemnomorskim smakiem i zaprasza na Listopad z gęsiną w iGreku. To już trzecia edycja tego wydarzenia, które cieszy się rekordową popularnością wśród gości restauracji. W tym roku za polsko-greckie odsłony gęsiny odpowiadać będzie nowy szef kuchni Dawid Wojdat. W menu znajdziemy takie dania jak: zupa z pasternaku ze skwarkami gęsimi (14 zł), sałatka z szarpaną gęsiną, paloną fetą i gruszką (26 zł), pierś gęsia z sałatką z karczocha i puree selerowym (46 zł), konfitowane udko gęsie z konfiturą wiśniową i frytkami z batata (44 zł).

listopad_z_gesina_w_iGreku

Źródło zdjęcia: materiały restauracji iGrek

KIEDY: 11 – 30 listopada 2016

GDZIE: iGrek, ul Zwycięzców 28, Warszawa

STRONA INTERNETOWA: Facebook,  i-grek.pl 

Tekst powstał we współpracy z restauracją iGrek.