Regina Bar

Foodie F 13 listopada 2016

Drugie miejsce ekipy MOD otworzyło się przy Koszykowej kilka dni temu. Trisno Hamid ponownie szefuje tutaj kuchni, ale Regina Bar zapowiada mieszankę kuchni włoskiej i chińskiej. Swój koncept wyjaśnia krótkim „jak na Manhattanie Little Italy łączy się z Chinatown”. W menu znajdziemy podział na dania zimne, ciepłe, pizze i desery. Zjemy tu m.in. Burratę z oliwą z bazylii tajskiej, Kurczaka generała Tso, Kaczkę po kantońsku, czy pizzę z brukselką, pancettą, ricottą i pecorino. W karcie koktajli m.in. Penicilin, a w karcie win trzy wina musujące, po dziesięć białych i czerwonych z Włoch i Francji.

IMG_0381

 

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Koszykowa 1, Warszawa

Godziny otwarcia: pon 12:00 – 22:00, wt-sob 12:00 – 0:00, niedz 12:00 – 22:00

Telefon: 22 621 42 58

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: włoska, chińska, fusion

Średnie ceny: 16-35zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

  • Joanna

    Zamówiłam stolik i poszlismy sprawdzić tę restaurację. Kuchnia jest bardzo nierówna – dostałam na przykład kaczke po kantońsku, której połowy nie zdołalam zjeść, tak była twarda. Ale najgorsze było dopiero przed nami: po 2 godzinach, kiedy byliśmy przy drinkach, podeszła kelnerka i oświadczyła, że na nasz stolik czekają już klienci, którzy zarezerwowali go na 21.30, w związku z tym mówi nam…”do widzenia”! Z czymś podobnym jeszcze sie nigdzie na świecie nie spotkałam – żeby obsługa decydowala,ile czasu mam spędzic w restauracji po zjedzeniu obiadu (dużego!). Chamstwo niespotykane, wszystkim będę odradzać