Na listopadowych warsztatach rodzice z dziećmi pod okiem Kuby Tomaszczyka (finalisty MasterChef Junior) oraz Marco Ghia (szefa kuchni i eksperta kuchni włoskiej) wspólnie przyrządzą potrawy polskiej kuchni. Natomiast na początku grudnia Wegan Nerd zmierzy się z dużym wyzwaniem świąt Bożego Narodzenia bez ryb, mięsa oraz nabiału. 

Źródło zdjęcia: materiały Akademii Kulinarnej Whirlpool

Źródło zdjęcia: materiały Akademii Kulinarnej Whirlpool

26.11 o godz. 11:00 – Dziecinnie prosta kuchnia polska z Kubą Tomaszczykiem

Rodzinne warsztaty podczas, których nauczycie się wspólnie z dziećmi zagniatać pierogi, przygotowywać śląską roladę z kapustą i żeberka w miodzie. Na deser będzie dziecięcy przysmak – chrupiące racuchy z jabłkami. W roli prowadzących wystąpią Jakub Tomaszczyk, znany z programu MasterChef Junior, oraz Marco Ghia.

3.12 o godz. 11:00 – Wegańskie Boże Narodzenie z Wegan Nerd

Blogerka Wegan Nerd, czyli Alicja Rokicka, autorka książki o kuchni roślinnej, zmierzy się z bożonarodzeniowym wegańskim stołem. Razem z uczestnikami przygotuje pasztety z fasoli i soczewicy, barszcz z białym grochem, tradycyjny kulebiak z kapustą i grzybami, cymes z ziemniaków oraz drożdżowy krantz z daktylową czekoladą.

 

GDZIE: Akademia Kulinarna Whirpool, Soho Factory, ul. Mińska 25, Warszawa (wjazd od ul. Gocławskiej)

ZAPISY: akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty

KOSZT: warsztat z Kubą Tomaszczykiem 250 zł za parę (rodzic + dziecko 7 – 12 lat, brak możliwości wykorzystania voucherów), warsztat z Wegan Nerd – 195 zł/osoba, 

 

 

Tekst przygotowany we współpracy z Akademią Kulinarną Whirlpool