Ćma by Mateusz Gessler

Foodie F 4 grudnia 2016

W Hali Koszyki otworzyła się kilka dni temu pierwsza z trzech zapowiadanych tam restauracji Mateusza Gesslera. Ćma by Mateusz Gessler ma być czynna non stop i ma serwować kuchnię uliczną. W menu znajdziemy tu niektóre dania znane z Warszawy Wschodniej by Mateusz Gessler, jest jednak sporo nowości. W karcie dominują przystawki tzw. „zimne i gorące talerze”, są też dwie zupy i kilka dań głównych – z pieca i grilla. Zjemy tu przykładowo tatar wołowy, nóżki w galarecie, kaszankę z jabłkiem, śledzia, barszcz z kulebiakiem, cepeliny z duszoną kapustą i grzybami.

Ćma Mateusz Gessler, Koszyki, restauracja

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

Godziny otwarcia: non stop

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: uliczna, polska, międzynarodowa

Średnie ceny: zimne i gorące talerze 10-25 zł, dania główne 35-70 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście