Nowe menu w Restauracji ELIXIR

Foodie F 16 grudnia 2016

Restauracja ELIXIR w Domu Wódki proponuje „kuchnię polską opowiedzianą inaczej”. Miejsce skupiające się na nowoczesnej interpretacji klasycznych polskich przepisów, wprowadziło właśnie nowe menu. Podobnie jak poprzednie opiera się ono o regionalne produkty i food pairing z wysokogatunkowym alkoholem. W ofercie Domu Wódki znajdziemy blisko 500 rodzajów alkoholi sprowadzanych ze wszystkich zakątków globu. Szef kuchni Michał Tkaczyk w swojej nowej karcie oferuje m.in. kaczkę ze strudlem jabłkowym, puree z pieczonego selera i sosem jarzębinowym (z dobraną Żubrówką Czarną na otwarcie i Finlandią Redberry na zamknięcie), kotlet de vollaile z białą truflą, zielonym groszkiem i kalafiorem (z Ogiński Vodka na otwarcie i Belvedere Unfiltered na zamknięcie), golonkę (z Extra Żytnią na otwarcie i Ketel One na zamknięcie), a na deser śliwkę w czekoladzie z pairingiem Wódki Regionalnej Śliwowej. W karcie pozostały też standardy Restauracji ELIXIR jak śledź w „szubie”, nóżki w galarecie czy żurek, a na prośby stałych gości powróciły kotlety mielone.

IMG_9126 (600x401)

Zdjęcie: Materiały Restauracji Elixir

GDZIE: Restauracja ELIXIR w Domu Wódki, ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa

STRONA INTERNETOWA: www.domwodki.pl

Tekst powstał przy współpracy z Grupą Dom Wódki.