Nowe menu w WHY THAI

Foodie R 5 grudnia 2016

Tajska restauracja WHY THAI food & wine działająca w Warszawie i Poznaniu wprowadziła niedawno nowe menu. Poza tradycyjnymi daniami kuchni tajskiej nowa karta przedstawia także jej nowoczesną odsłonę będącą autorską interpretacją tajskich dań. Wśród nowych propozycji znajdziemy m.in. jagnięcinę w massaman curry z topinamburem, pierś kaczki sous-vide w cytrusowym sosie z galangalu, ceviche z łososia w zielonym sosie, okonia morskiego w zielonym curry z sercówkami, omułkami i rzepą. Za nową kartę odpowiedzialni są szef kuchni Maciej Bartkowiak, tajski kucharz Ongart Yorthong i właściciel restauracji Michał Niemiec. Pomysły na nowe dania to rezultat ich tegorocznej kulinarnej podróży po Tajlandii, a także kursów ukończonych w szkołach kulinarnych Mandarin Oriental i Issaya w Bangkoku.

Why Thai ryba wołowina

źródło: materiały restauracji Why Thai

Adresy: Warszawa, ul. Wiejska 13; rezerwacje: tel. 22 625 76 98, Poznań, ul. Kramarska 7; rezerwacje: tel. 61 818 29 11

Strona internetowa: Facebook, www.whythai.pl

Artykuł powstał we współpracy z restauracją WHY THAI.