Foodie Week: Charlie, Fontanna i Buczer Saska Kępa

Foodie F 9 stycznia 2017

NOWE MIEJSCA: Na Nowym Świecie otworzyła się pierwsza w Warszawie filia sieci Stara Pączkarnia Warszawa. Ochota ma nową klubokawiarnie powstałą z miłości do gór i wysokości Szczyt Wszystkiego. Miłośnicy mięsa z Saskiej Kępy mają teraz bliżej do nowego Sklepu Buczer na Saskiej Kępie. W miejscu po zamkniętej restauracji Kalaya powstał grecki Kavos Grill & Bar z grillem Josper. Juice Press People to nowa kawiarnia na Brackiej ze zdrowymi, organicznymi sokami. W Multimedialnym Parku Fontann u podnóża Nowego Miasta powstała restauracja Fontanna. Nowa restauracja z Łukaszem Kawallerem znanym z programu Hell’s Kitchen powstała na Saskiej Kępie – The Bell. Nie ma tygodnia bez nowego koktajl baru – tym razem pisaliśmy o eleganckim Charlie przy Mokotowskiej.

NOWE ODSŁONY: Słynne miejsce z kanaryjską kuchnią przeniosło się z lokalu na Szpitalnej – Mojo Picon na Pańskiej

Foodie Week Fontanna

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała najciekawsze Nowe Miejsca 2016 roku

Froblog.pl podsumowała 2016 rok w dziewięciu punktach

Good Place Warsaw skosztował solidnej kuchni w Mezze, zjadł też lżejszą i zdrowszą od pizzy pinsę w restaruacji Pinsa, ale uznał, że to kolejny streetfood, który na hasłach „zdrowe” i „lekkie” śrubuje ceny.